Perjantai 7.kesäkuuta, Hämeenkatu

 Saavuin mestoille kymmenen maissa, totesin normipaikalla että siellä on räsynukke tanssimassa taustanauhan tahtiin, joten annoin olla. Kaihon on aika laajentaa reviiriä, siirryin siis lähemmäs Henry´s Pubia. 
Mesta mihin asetuin on vanhemman kitarasankarin vakimesta. Tää tyyppi soittaa klassikot aina Viidestoista Yöstä Zeppeliiniin, mut kuitenkin kauheen mälsästi. Paikka arvelutti aluksi, koska en ole vanhemman kitaristin laukussa nähnyt koskaan ku muutaman lantin. Ounastelin että tää ei taida olla paras spotti. Mutta väärin ounastelin. Taitaa enemmänkin kyse olla olla siitä, mitä setti vetää ja millä groovella. MEstaa olisin vaihtanut jos tää toinen sankari olis tullu paikalle, mutta ei tullut. Hetkeä laulaessa huomasin kaduntoisella puolella automaatin jossa olin soittanut kauan aikaa sitten. Siellä oli jonoa mutta tänä iltana teen poikkeuksen: tsekkaan saanko ihmiset pysähtymään ilman maattijonoa. No kyllähän taas keräänty lössiä.

Unkarilainen seka-kuororyhmä oppi illan aikana laulaan monta hienoa suomalaista kansanlaulua. "Miksä aina poraat hirveessä kännissä" ja "Läskillä on aina Nälkä", saivat aivan uudet sovitukset. Kuorohommaa pitää sumplia seuraaviin äänityksiin, koska fiilis oli aivan mahtava. Köyhien paratiisissa on neljän kuoro mutta se ei ole vielä mitään. 10 kuorolaista laulamassa moniäänisesti kertosäkeitä ja hymmäämässä säkeitä... uu-mama.

Katu-Pasi ja Avohoito-Liisakin olivat mestoilla. Pasilla oli eilen taas hyvä boogie päällä. En kyllä ottanu selvää että mitä se oli vetäny mutta meininki oli kyl kohdillaan. Ulkopuolisen silmin Pasi vaikuttaa agressiiviselta mutta on jotain aivan muuta. SE lauloi tutut kertosäkeet mukana eikä aiheuttanut hämmennystä ainakaan mun silmissä. Kyllä siinä on perus tallaajalla ihmettelemistä kun katusoittajalla on oma katukuoro, oli sitten 10 unkarilaista tai yksi suomalainen katujen mies.
Liisa oli pukeutunu ihmeellisen normaaleihin vaatteisiin. Jopa niin normaaleihin, että niistä ei jääny mitään mieleen. Tällä kertaa Liisa ei karjunut vastaantulijoille eikä puhunut näyteikkunoiden nukeille niinku joskus mutta Liisa on aina Liisa. Nyt ei ollu mitään uutta tarjolla.
Muistan Pasin ja Liisan koulujenpäättäjäis viikonlopusta kun tulin bussilla keskustorille. Pasi seisoo Faceboxin(iso roskalaatikko) päällä ja ampuu sormipyssyllä ohikulkijoita Liisan huutaessa ja osoitellessa normipyssyllä kans. KElasin siinä että Faceboxin päällä ois aikas punkrok soittaa setti, mutta vielä en sitä ole tehny. Ehkä kesän aikana.

Tekno-Viikinki aiheutti närää ja paidankiristymistä loppuillasta. Mulla ei paita kiristyny vaan monella muulla siinä ympärillä. Kyseiselle kaverille ei ilmeisesti ollu Tekno-Viikinki termi tuttu mutta käytösmalli oli kyl täysin yhtenevä. Viikinki rauhottui kun paikalle tuli pieni nainen joka huusi sille hurjasti. Uhkasi käydä myös naiseen käsiksi mutta siinä vaiheessa tuli järki mukaan kuvioihin. 

Illan aikana ei tullu paranoidin toivomis ennätystä, ei oltu edes lähellä. Laskut meni sekaisin 9 kohdassa. En itseasiassa tiedä mikä on ennätys mutta Jyvääskyläässä viime rallien aikaan oli meni ennätysrikki. Vaikkei tarkkaa numeroa muistakaan tulee jossain vaiheessa tunne, että nyt tuli ennätys.

Ja tänään taas soittamaan. Paikasta en vielä tiedä mutta sitä ennen pitäis syödä, leikata tukka ja käydä morjestamassa kaveria, joka sai pahasti turpaansa viime torstaina mun keikan jälkeen roosterissa. Baarissa ei tapahtunut mitään vaan koskipuistossa oli joku pamauttanut kaveria niin että tuli 6 päivän Tays reissu. Otsalohko sisään ja silmä pullahtanut ulos kuopasta. Eli olkaahan varovaisia kun liikutte puistossa tai missä vaan. Aina on hyvä olla kaveri matkassa. Ei se tekno-viikinkikään yksin ole yhtään mitään.

Leave a comment