Muisto Vaasasta

 Mut oli tilattu Vaasan Hietskurockkiin juontamaan eli tekemään hetkenlauluja tapahtuman artisteista ja hetkistä. Hirvee hypetys oli järjestäjien puolelta, että tiukat festit ja paljon porukkaa on tulossa. Hype jatkui siihen asti kunnes saavuin perjantaina paikalle. Armoton vesisade kesti aamusta sinne ilta viiteen saakka. Festareiden piti alkaa neljältä.  Sateen loputtua oli lavojen rakentaminen vielä kesken, pari vapaaehtoista työntekijää ilmoitti vartti ennen festien järjestäjälle, että olivat lähteneet Hämeenlinnaan. Lisäksi joka paikka oli aivan täynnä kuraa ja velliä. Tällästä perus.

 Perjantai-iltana oli parisen sataa ihmistä ahdettu noin 5000 hengen alueelle. Tapahtuma oli vahvasti miinuksella. Juonsin sellasia 2-15 minuutin laulettuja vetoja jokaisen esiintyjän alkuun ja loppuun. Bändit veti hyvin kuten asiaan kuuluu ja saunditkin oli kunnossa. Mukana oli mm. Pelle Miljoona, Herra Ylppö, Girl School, Metuja, Soft Engine, Anal Thunder, Ramonas, Loose Prick, Barbe-Q-Babies, Rockwalli ja kaikenlaista sekalaista.

 Koitti lauantai. Festareiden piti alkaa yhden tai kahden maissa. Lavat oli nyt kasattu ja puhuttiin jopa äänettömästä soundcheckista. Ongelma oli kuitenkin se, että ääniteknikot ei ollu saanu eilisiä palkkoja ja pelkäsivät etteivät saa liksaa lauantailtakaan. Ääntä ei siis lähtisi ennenku liksat on saatu käteen. No sen verran laittoivat ääntä, että mä pääsin vetämään alkujuonnon, joka kesti puolitoista tuntia. Juonto loppui siihen kun liksat oli maksettu niin äänimiehille kuin ensimmäisille bändeille.

 Tietenkin tuo myöhästyminen verotettiin jokaisen bändin esiintymisajoista niin, että eräskin bändi ehti soittaa oikein 10 minuuttia. Toinen bändi suuttui siitä, kun takahuoneella ei ollu Jallua, että veti sitten täysmittaisen setin ja aikataulut kusivat taas lisää. Muistaakseni huvilupa ylittyi ainakin tunnilla.

 Omasta puolesta Vaasan reissu oli menestys. Sain sovitun liksan pienen kovistelun jälkeen. Tallensin monta hyvää hetkenlaulua erilaisten artistien kanssa, josta tämä soittolista:

 Kävin soittamassa kadulla sekä pe että la iltoina. Meininki Vaasan keskustan Mäkkärin ja Hesen edessä oli paikoitellen jopa kaoottinen. Parhaimmilla kolme poliisiautoa vahti hetkenlaulujen toteutumista. Ei ole kuulemma siellä kauheasti katusoittoa. Muutama kerjäläinen siellä täällä haitarin varressa mut ne kuulemma karkoittaa porukan ympäriltään.  
 Pääasia kuitenkin oli, että sain valistettua tuhansia ihmisiä niin festeillä, että katukuvassa laulamalla suomeksi, ruotsiksi sekä englanniksi "Älä syö mäkkärin paskaa, perseesi kasvaa".

Uutisointi tapahtuman jälkeen kertoi, että festari ole päässyt lähes nollatulokseen. Samainen lehti kertoo myös, että tapahtumalle on mahdollista jatkoakin tulossa.  Jos näin on, olen kyllä mukana!
Jos tätä kirjoitusta ei oteta pelkkänä vittuiluna.

Leave a comment

    Add comment