Jyväskylän Nesterallit osa 1

 Saavuin jykylään tiistaina klo ilta kymmeneltä. Vastassa oli sirkushippi Keijo, joka on luvannut majoitusta kommuunista, johon on keskustasta 5 minuutin kävelyreissu. Mun kantamuksella sinne menee vartti.
 Keijoon törmäsin viime nesteralleissa kun tää oli soittamassa muiden hippien kanssa myös kadulla. Niiden sakki soitteli diggeriduuta ja sian esinahkoja. Viime vuonna olin esiintymässä PillyRally-tapahtumassa Ilokivessä ja otin Keijon lauteille soittamaan regeerytmejä. Tästä löytyy valokuva jossa mulla on vain kitara ja boxerit. Keijon diggeriduu-poppooseen törmäsin myös Tampereen ChillHouse 13 nuorisotapahtumassa, jossa lauloin hetkestä hyvin korkeaa sensuuria käyttäen. Väen ikä vaihteli viidestä seitsemääntoista. 

 Kommuuni jossa punkkaan, on kaks ja puolikerroksinen omakotitalo rauhallisella paikalla harjun takana. Pihassa on kämänen omenapuu, jonka homeisia antimia löytyy pitkin kämppää. Normaalisti täällä asuisi 8 tai 10 tyyppiä mut nyt ei ole mestoilla Keijon lisäksi ku Tuomas, joka sekin vei tavaransa torstaipäivänä pois kokonaan. Erittäin rauhallinen majapaikka, yläkerrassa oma huone jossa peti, tyyny ja lakanat. Kattoikkunaa rummuttaa vesipisarat ja huoneeseen eksyi taas iso ampiainen, joka lyö biittiä kattoikkunan tällä puolella, polyrytmiikkaa luonnollisimmillaan. 
Kämpässä pyörii myös kolme kissaa joista sosiaalisin on Moska, pieni tyttökissi, jolla on vino häntä ja pää kenossa. Kovin hassu ja kehräävä tapaus. 

Tiistaina en vielä soittanut vaan aistin keskustan tunnelmaa ja vähän tutkin soittopaikkoja. Eri ajankohta on toisaalla parempi ku jossain muualla. Esimerkiksi aivan keskellä Jyvääskylää on kompassi, jossa päiväsaikaan liikkuu paljon sakkia mutta siellä kuuluu ralliselostus ja porukkaa on ehkä aavistuksen liikaa. Päivällä on myös eri kattaus soittajia liikkeellä. Tiistaina ei näkynyt ketään. Keskiviikkona oli kitara-haitari-duo, kaksi tummempaa kiraristia, yksi humalainen maniskamies, kitara-saxofoni-duo sekä vittuileva hetkenlaulaja, joka soittelisi vasta kahdeksan jälkeen. Yöllä ei näkynyt ku nuorten poikain akkari-rumpu-duo, joka soitti englannin kielistä juusto-poppia. Otin käyntikortin kun tarjottiin ja siinä luki "The Spiral Quest". 

Keskiviikon aikana testasin ehkä 10 mestaa. Näkyvin taisi olla kompassin luona eli aivan jykylän ytimessä. Siinä on iso aukea, josta avautuu näkymä joka suuntaan. Samassa paikassa on kuvattu viime vuoden "Miksä aina poraat"-video, jossa lauloin myös poliiseista. 

Samoja juntteja ja taukkeja oli liikkeellä keskiviikkona niinq vastaavissa tapahtumussa yleensä mut nää Nesterallit kerää kyl koko maakunnan urpot ovelasti kasaan luoden Jykylään hyvin etelä-pohojalaisen pienkaupunki tunnelman. Ei puutu ku rinki ja rikkinäiseksi pakoputket. Yhtään en ihmettele miksi iso osa paikallisista lähtee ralleja karkuun. 
Nää autoilevat nuoret ilman autoa siinä vieressä on kuin jotain puuttuis. Ei olla ihan kokonaisina matkassa, täysillä ihan varmana. No ainakin repliikit ja tyyli puhua naisille on karseeta, suorastaan hävettää poikain puolesta. 
Tuu kyytiin. Mikset tuu? Hyvä perse! Anna sitä märkää! Kerro syy. 
Mutta oppivathan siinä samalla uuden termin: Pipari. Ja jostakin sitä löytyy, kaikkien tuttöjen hameen alta ja myös tasarahalla. Piparia teki poikain kovasti mieltä ja suosittelin jäämään kuunteleen ni kyl sieltä piparia tulee. Tulihan sitä mutta noilla repliikeillä meni ohi ja kovaa. Taktiikka ei selkeästikään pure: kaksi blondia tulee kuuntelemaan ja heti sen piirittää reilu kymmenen autoista paasaavaa poijan kloppia. Ei vaan uppoo?

"Älä syö Mäkkärin paskaa, perseesi kasvaa" -rallin vedin Jykylän Mäkkärin edessä ja älypuhelimet tallensi. Biisin jälkeen tuli myyjä pyytään poistumaan tai soittaa poliisit. Se oli yhden biisin ihme. Oli kuulemma raikunu sisälle asti ja asiakkaita oli hävettäny. O-ou! Tämä tempaus tehdään vielä moneen kertaan!

Keskiviikkona myin sen verta levyjä, että loppuviikoksi jäi oikein 3 uniikkia lättyä jälelle. Ku luulin että pari kymmentä riittää mutta ei. Jatketaan siis leimaamista. 

Äsken tulin päiväsaunasta ja sain heittää löylyä niinq ite huvittaa, eli tarpeettoman paljon. Tänään on torstai, jykylässä satelee vähän ja mää lähen musakauppaan ostaan plektroja ja kieliä. Niinja eilen tein paikallisen Pancho Villan kanssa diilin josta molemmat on mielissään. Ei tarvi nälässä olla tällä reissulla ja he saavat katu-uskottavaa näkyvyyttä. 
Eilisen aikana tapahtui paljon muutakin mutta jätän osan jutuista kasvamaan kultaa ja sylen niitä sit isommassa köntissä ulos.

Leave a comment

    Add comment