Chill House 13

 Männä viikolla olin soittamassa Tampereen Nuorisotoimen järkkäämässä Chill House 13 -tapahtumassa.

1.maaliskuuta
Eilen oli tän viikon kolmas esiintyminen ChillHouse tapahtumassa Tampereella. Nimike taisi olla tälläkin kertaa liikkuva käytävämuusikko. Soittelin neljässä kerroksessa ja lauloin hetkeä julki toimintahuoneissa, joissa oli kaiken maailman häppeninkiä.
EIlen oli mestoilla myös esiintymässä Didgeridoo-ryhmä ja mietin, että mitähän ihme hippejä nää oikein on. Ryhmä sattui sit saapuessaan samaan hissiin ja piru vie - nehän olikin tuttuja hippejä. Jykylän Nesteralleissa soiteltiin kimpassa kadulla ja yksi oli mun rumpalina Ilokiveksen keikalla.
Eilisen nuoriso oli teinejä ja osa kovin dissaus-battle-henkisiä. Kuten arvaatte, nykyteinien sanavarasto koostuu enimmäkseen kirosanoista joten jo pelkästään niiden pois jättäminen omasta setistä herättää närää ja hämmennystä. Vaikka mulla käyntikortissa lukeekin vittuilutaiteilija, en lähde puskemaan samaa takaisin mitä mulle annetaan - ainakaan tässä tapahtumassa. Mähän suorastaan murrun kun mun punaisia laseja dissataan. Kääk. Muutaman battlen jälkeen kuulu että: "Sähän oot parempi kuin JVG." No sehän nyt oli kaikille selvää.
Ja Kas kas liekki-karva-nopat herättää samaa huomiota ku muuallakin - pakkohan niitä on koskea. Kaiho-kortteja meni kovasti jakoon ja noin 30 kameraa tallensi lauluja omistajastaan. Ehkä niistä saadaan tuubiinkin jotain tavaraa. Josta tuli mieleen että en ottanu yhtään ääntä enkä pyytäny ottamaan kuvaa talteen. Valokuvaaja siellä kiersi ahkerasti ja saatan olla muutamassa fotossa mukana.
Valtavasti positiivista energiaa saa nuorista, jotka hymyilee oikeasti. Ja vielä enemmän siitä kun huomaa aluksi hämmentävänsä tilannetta ja sitten sieltä tuleekin se hymy.
En muista montako biisiä tein pyynnöstä mutta monta niitä oli - ainakin 2. Oma kapasiteetti alkoi tosin loppua jos samaan biisiin pitäis tunkea 5 uutta ei-niin-suomalaista nimeä. Kyllä nimiä keksii vaikka 50 mutta ne pitäis saada myös oikein.
Teinirakkaus biisi sai monta poskea punaiseksi kun kohdistin ne oikein. Robin-klooni oli monen mieleen vaikka tytöt niitä aluksi homoiksi haukkuikin. Sitten hieman selvennin että rakkaudesta se hevonenkin potkii - tsihihihii ja punaiset posket.
Jollakin tasolla koin valistavani nuoria elämää varten.
Pari kollia kyseli naisista ja suosittelin matkustamaan Veenukseen.
1 sälli haluas kuulla laulun tyttöjen tyhmyydestä. Lauloin jotenkin näin: "älä koskaan aliarvioi tyttöjä koska joku päivä ne pelastaa sun maailman, ja saa auringon paistamaan pelkällä hymyllään"
Yks kadullakin tutuks tullu ralli sai jatkoa: "Vaaleilla tytöillä on aina hauskempaa koska ne ei asiasta aina ymmärrä kaikkea mutta onneksi Tampereella on kiekkoilijoita jotka kaipaa myös morsiamia."
ISO Kiitos Tampereen nuorisotoimelle valtavan hienosta tapahtumasta. Harmi kun omassa nuoruudessa ei ollu mitään vastaavaa.


27.helmikuuta
Tänään olin Chill House-tapahtumassa Tampereella soittamassa hetkenlauluja, jossa nyt ikähaitari oli noin 7-13. Ja seuraavassa tapahtumia.
Heti kun saavuin paikalle niin kaksi tyttöä, jotka olivat eilenkin paikalla , pyysi että laula meille ja kikatikakati ja punaiset posket.
Eilen lauloin yhdelle tytölle jolla oli revityt farkut, että "kannattaako ostaa rikkinäisiä vaatteita..." Tänään se tuli esittelemään kun se oli ostanut uudet housut.
Annoin vinkkejä noin 8-10-vuotiaille veljeksille(Götmel ja Seimel) miten pelata Angry Birdsiä ja samalla muutama tipsi miten tehdä tyttöihin vaikutus. Pojat olivat kyllä enemmän kiinnostuneita lintupelistä.
Kaiho-kortteja join niille keistä tein biisin ja yksi tyttö teki kortista mulle pinssin. Olin ihan äimänä. Käyntikortteja en antanut, koska niissä lukee vittuilutaiteilija.
Jossain vaiheessa oli pikkupojilla ilmakitara-kisa mun kanssa. Ne toisti mun liikkeet ja mä niiden. Tunnustin tappioni.
"Älä syö mäkkärin paskaa, perseesi kasvaa"-biisi meni sensuurin läpi: "Älä syö mäkkärin kuraa, pakaras turpoaa." Osu ja uppos.
"Läskillä on aina nälkä" --> "Lapsella on aina nälkä". ja siitä sit sokerihumala sekä hammaspeikko teema.
Paljon biisejä tuli myös kännykkäriippuvuudesta ja pelien pelaamisesta. Niinja vaatteista ja siitä kuinka ei saa juosta rappusissa.
Ja kun eilen luulin, että sensuuri oli vaikeaa mutta sitähän se olikin. Kelasin tuplanopeudella mielessäni tekstejä, että "Ei, ei, ehkä ja OK".
Laskin että yksi laini oli siinä ja siinä. Talossa oli askarteluhuone jossa lapset tekivät jotain jämerää. "Askartelu on mukavaa hommaa mutta varo ettei henkeen mee liikaa liimaa."
Ja huomenna sitten taas teineille sama setti mutta sensuuria saa hieman laskea. Leivos uppos eilen, tänään en sitä edes koittanu mutta huomenna taatusti putoo.
Videomateriaalia tuli mutta se sitä en ole vielä tarkistanu. Antaa materiaalin hetken aikaa jäähtyä.
Niinja tilattiin mut yhteen vastaavanlaiseen tapahtumaan kesällä.
Eli mahtava päivä oli. Yllätin itseni. Tarvii varmaan ruveta tekemään lisää lastenlauluja kun se jengi selkeesti kuuntelee sanomaa jos sen osaa oikein kohdistaa.

26.helmikuuta
Tänään olin katusoittamassa sisätiloissa päihteettömässä nuorisotapahtumassa. Jengin ikä oli 13-17. Ihme kyllä sain siivottua suuni mut koko ajan joutu olemaan varuillaan. Tein samaan tyyliin biisejä ohikulkijoista, joista kyl suurin osa tuli pyytämään itsestään biisiä. Vanhempana herrasmiehenä annoin elämään vinkkejä, joista osassa tais olla jopa järkeä.
Huomenna eli keskiviikkona sama setti mutta ikähaitari on 5-12. Se voi olla veikeää, pitäis lapsettaa oikein kunnolla. Vähän jännättää.
Mitä sä voit laulaa 5-12 vuotiaille jos käyntikortissa lukee Vittuilutaiteilija?

 

Leave a comment

    Add comment