Tangomarkkinat 11.heinäkuu

Poliisit ja Järjestyksenvalvojat kieltää katutaiteilun kun taas YLE kannustaa

Keskiviikon puukotus heijastelee jollain oudolla tavalla mielessä. Sen huomaa myös poliiseissa ja järjestysmiehissä. 
Täällä Etelä-Pohjanmaalla tosiaan puukotetaan ku sanat ja tekniikka ei enää riitä. Kyseessä ei ole tabu vaan alkeellinen mutta oiva tapa lopettaa liian hankalaksi käynyt keskustelu.

Menin torikeskuksen samaan kulmaan soittamaan mutta ennenku sain ekaa biisiä loppuun, tuli keskiviikon tärkeä järjestyshenkilö kolmen muun järkkärin kanssa minulta pyytämään, että en soittaisi tässä, koska "olin villinnyt yleisöä liikaa". Kyselivät että tiesinkö puukotuksesta mitään tai olinko jotain nähnyt. Sanoin että näen kaiken mutta puukotusta en suoraan nähnyt. Näin vain kaverin ennen ja jälkeen tapauksen. Sivallusta en nähnyt. 

Aina kun oon ollut todistajana kadulla tapahtuneista välikohtauksista on mulle tullut vaan harmia. Viime keväänä olin silminnäkijänä Ylä-Alen "järkkäri potki asiakasta" tapauksessa Tampereen kelloportinkadun oikeussalissa asti. Olin avaintodistaja, koska olin puolueeton ja ainoa selväpää koko illan aikana. Kerroin asiat niin miten ne näin. Asia ratkaistiin asiakkaan eduksi eikä kyseinen järkkäri ole ainakaan Tampereella ollut millään ovella, kai se pääs poliisikouluun. Tuon oikeussali episodin jälkeen on kaksi tyyppiä käyny uhkailemassa ja turpaansa tarpeettomasti aukomaan. Vaikka kaiken näenkin, en halua siitä virkavallalle kaikkea kertoa. Ihmiset tietää missä teen töitä ja olen muutenkin helppo vihan kohde missä sitten menenkin. 

Kiersin Seinäjoen keskustaa siellä täällä soitellen. Aina kun jossain oli porukkaa, menin siihen ja aloin soittamaan mut porukkaa ei siinä enää sen jälkeen ollu.  Veikkaan että yksi syy oli mun ulkonäkö. Punainen tukka ranskanletille ja risuinen parta leteillä. Näytin kuulemma Pirates of Caribian elokuvien mustekalamieheltä. En keskiviikkonakaan tangokuninkaalta näyttänyt mut nyt vedin naamakarvat aavistuksen yli, ja uhan vahingossa. Annoin siskon laittaa vähän naamaa kuosiin mutta herrasmiestä ei siinä syntynyt. Kiitos Hessu kuitenkin!
No oli syy sit misvaan niin heikompi oli ilta kuin edellinen. Nyt oli pasmat sekaisin muutenkin. Eikä siinä vielä mitään. Loppuillasta löysin hyvän paikan Varttibaarin tuntumasta. Mutta reilu vartti siinä meni niin poliisit tuli ja pyysi siirtymään jonnekin muualle. Kyseessä oli tuttu poliisi-poika. Oli kuulemma nähnyt mut poliisikoulu aikoina Tampereella soittamassa. Ihmetteli miksi oon tangomarkkinoilla. Ja tiesi myös keskiviikon puukotuksesta ja siitäkin että minä olin paikalla. Olen siis poliisien tuttu Tampereella, Seinäjoella, Jyvääskylääs, Vaasassa ja Hämeenlinnassa. Annoin poijalle uniikin levyn kouraan ja kiitin työni turvaamisesta vaikka töitä en saanu tehdäkään. 

Illan aikana lauloin myös YLE Pohjanmaa teltan edessä ja väänsin laulua ylen tärkeistä tyypeistä. Eli isompi lurps oli kyseessä. Olen varma että leivos lähtee soimaan sielläkin. Tän illan aikana käyn tekees pari biisiä siihen aiheeseen lisää. No jos jonkun median persettä pitää nuolla niin mun mielestä se on YLE. Novat ja Seiskan sellaset haistakoon pitkän paskan. Ei sinänsä etteikö YLE olisi mun juttuja karsinu ja leikelly mutta kuitenkn. 
Kello on kohta ilta-8 ja lähden taas kohti Tangomarkkinoita. Perjantaihan on tunnetusti kaikista kovin ehtoo ikänä.

Leave a comment