Turun neitsyys

 Tampereelta lähtee viiden minuutin päästä juna, jonka kyljessä lukee: Turku Åbo. Uskallanko hypätä kyytiin?Mukana mulla on kitara, huuliharppu, 5watin Vox vahvistin ja Energiajuomaa. Rahaa otin mukaan 35 euroa, joista reilu kaksi jäi junalipun hinnan jälkeen. Matkassa on myös tämän päivän painosta tullutta "Lauluja Kadulta"- levyä, niinja hirveen huono kattaus kitaran kieliä. 
 Kello on jo sen verran jo perjantai-iltaa, että soitinmestat on kii. Ostetaan sit huomenna jos liike jostain löydetään. 
Hyppäsin junaan vaikka ihmetyttääkin oma irrationaalinen toiminta. Yöpaikkaa ei ole tiedossa mutta eiköhän semmonen järjesty.Takaisin tulen vasta kun on lipun hinta tienattu soittamalla. Ois se nastaa jos kaikki levytkin menis kaupaksi. 
 Mutta Turussa ei ole mikään varmaa. Säästä en tiedä kun tässä junassa ei netti toimi. Tampereella tihkutti vettä mut eikös Turku ole yksi suomen aurinkoisimmista kylistä?
 Saavuin Turun keskustaan. Sataa vähän. Lähdin suunnistamaan kohti Aurajoen rantaa. Neuvoa en kysy. Ydinkeskustaan löysin ja varastan nettiä Sokos Hotellilta. 
Seuraavaksi etsitään paikka, jossa Turun ensimmäinen hetkenlaulu kajahtaa. 
 Saavuin Turkuun kello ilta kasi perjantai-iltana. Pyörin keskustassa alkuun sen verran, että hahmotin maamerkit joiden avulla suunnistaa. Samalla tsekkasin isoimmat baarit, niiden asiakaskunnan ja monta mahdollista soittopaikkaa. Sit kävinkusemassa Aurajokeen.

Ensimmäiset hetkenlaulut kajahti ilmoille Turun jonkun teatterin vieressä, torin luoteiskulmassa. Ensimmäinen laulun kohde oli vaalea nainen sinisissä semi-kireissä farkuissaan. Naikkosella oli mukana sateenvarjo. 
"Ne sano että Turussa pitäis auringon paistaa mutta taas puhuivat paskaa..." Tähän perään tuli ulkomuodollisia kuvauksia riimeissä. Nainen reagoi hymyllä. 
Reilun vartin siinä veivasin kunnes vaihdoin paikkaa 50 metriä pohjoiseen.
Spotti oli kävelykadun ja torin kulmassa, Rento-baaria vastapäätä. Siinä oli mestoilla puumanaisia, jotka hetkenlaulussa saalistaa kolleja kynnet terävinä ja otsarypyt oijottuina. Yhdeltä puumalta putos tekarit suusta mut ei maahan asti. Kas sai kopin. 
Tovin kuluttua paikalle saapui nuorempaa sakkia, jotka alkoivat heilua hetkenlaulut tahtiin. Ja nauratti. Tässä vaiheessa vedin ensimmäisen jokerin pakasta: miksä aina poraat hirveessä kännissä?
Seuraavan kymmenen minuutin sisään myin ensimmäiset kolme levyä. Porukka kertoi olevansa Oulusta ja Itä-Suomesta.
Turussa myin perjantai illan illan aikana reilut kymmenen levyä mutta en yhtään orginaalille turkulaiselle. Kaikki oli jostain muualta. Mikä näitä turkulaisia vaivaa?

Leave a comment

    Add comment