Oulu 25.09.15

"Maistuuko poppers?", oli ensimmäiset sanat mitä Oulun katukuvassa kuulin. Paikkana oli Rotuaari, siinä Mäkkärin huudeilla jos tiedät. 
Ja Illan viimeiset sanat olivat "Äijä soittaa keskellä yötä täällä Oulun narkki- ja alkoholistikeskuksessa. Ja taas tulee poliisi...

Kiitin tätä poppers-tyyppiä tarjouksesta mutta ei kiitos. Poppers on ns. seksihuume, joka naidessa tuntuu siltä, että junalla ajettais eestaas perseeseen. Itsellä ei ole kokemusta popperssista eikä junasta suolessa, mutta näin olen ihmisten jutuista ja medioista ymmärtänyt. Mulla erotiikkaa lauluissa ilmankin. Kysyin tyypiltä, että missä porukka on kun ei ytimessä ketään näkynyt. Sain ohjeen siirtyä parin sadan metrin päähän.

Saavuin Oulun ytimeen hieman yhden jälkeen, vedettyäni keikan Rummerssissa Jujun ja Hullujen lämppärinä ja valomiehenä. Sisäkeikka meni erinomaisesti. Joku tyttö kuulemma suuttui "Leivos" -biisistä ja juomiakin kaatui maahan. 
Yleisö oli 18-40 vuotiasta ja melko naisvaltaista. Sisäkeikan viimeinen ralli oli uusi näkökulma Jujun "Onnelliseksi"-hittiin, joka taipui perjantai-illassa näin: 
"Mikä tekee sut onnelliseksi? Anaaliseksi tekee sun perseen onnelliseksi..."
Laulujeni sisältö oli siis poliittisen humala-eroottinen. Poliittinen ja humalateema jatkui myöhemmin myös rotuaarilla.

Aiemmin soitin Oulussa tämän vuoden helmikuussa, kadun lisäksi 45ssa. Muutos oli selkeä edelliseen. Männä kerralla ympärilläni tanssi humalaisia suomineitoja, tällä kertaa joukko irakilaisia nuoria miehiä. Ja heitä oli paljon. Hitiksi uudisasuttajien korvissa kehkeytyi 
"Do you know that guy, how ain't gona get some pussy tonight?" Tunnelma oli aluksi hämmentynyt ja hetken kuluttua hyvinkin vapautunut. "And now, everybody knows that guy..."

Aikaan saatiin myös kaaosta kun ensimmäisessä soittopisteessä paikallisen Pancho Villan edustalle tuli kaksi poliisiautoa ja ambulanssi. Siitähän se meininki alko. Väki kerääntyi tukkeeksi, mutta sakkoja en saanu enkä edes puhuttelua. 
Ps. Kuva ois kiva. Ihan mistä vaan

Oulu voitti tällä reissulla "Eniten pummeja katukuvassa" -palkinnon. Tämä tuli siitä kun illan aikana katusoittajalta pummattiin röökiä kahdeksaan kertaa, ja yks tyyppi pummasi kolmesti, mut laskin hänet vain yhdeksi. Tampereella tuo vastaava summa on yhden illan aikana on yksi tai maksimissaan kaksi. Nopean laskutoimituksen mukaan Oulussa on Nääsvilleen nähden pummeja siis neljä kertaa enemmän. 
Ja tuon takia Oulun rotuaarilla useasti soikin "Aina joukosta löytyy yksi pummi!"

Männä kerralta:

Leave a comment

    Add comment