Nesterallit osa 2

 Kävelykadulla kuuluu nousuhumalaisen miehen huuto ”Soita paranoid!” Vastaan siihen että mitä. Toisen kerran vielä "Soita PARANOID!!" Sit lähtee liikkeelle päivän ensimmäinen hetkenlaulu: ”Mikä vitun paranoid, mikä vitun paranoid, vittu mikä dorka, keksitkö muuta, Mikä Paranoooiid... Kaikki kaappihomot toivoo paranoidii...” 
Älä enää koskaan toivo ketään soittamaan Paranoidia, millään keikalla. Joku sanoo että se pilaa koko keikan mutta se on vaan ääliömäistä. Mä luulin löytäneeni ihmisryhmän joka useinmiten toivoo Paranoidia mutta vielä se on hukassa. Vai olisko kaappihomot se ryhmä?

 Märkä torstai. Kitarankieli kauppojen ja 14 tarpeettoman krääsäkojun jälkeen tapasin kemiläisen pariskunnan, jossa nainen soitti haitaria ja mieskitaraa joka laulo. Eilen bongasin keskustan nurkilta heidät pitämässä paussia mutten nähnyt tai kuullu mitään. Vetivät kuulemma englanniksi ja mimmi osoitti tosi hyvin haitaria, se oli blondi ja isot oli tissit. Monta apua.
Perjantaina niiden piti olla mestoilla, että oltais otettu hetkenlaulu jamit mutta ei näkynyt missään ketään. Heistä en tehny laulua kun en halua laulaa kenestäkään joka ei ole paikalla sitä kuulemassa. Sen takia julkisuuden henkilöistä laulaminen on vähän nuivaa jos henkilö ei ole kuulolla. Matti Nykäsestä lauloin kun hänkin kupilla, tosin aikas hyvässä kunnossa. ”Se on Nykäsen Matti, kännissä kuin mikäkin tatti”. Ei se tauinnu biisiä kulla mutta moni muu sen kyl kuuli. Todellisuudessa Matti oli ihan hyvässä kunnossa, kouluarvoisana 6 ja puoli jos 10 todella hurja ellei hävytön kunto.


 Torstaina oli mukana kadulla hetkessä Keijo, jonka rytmisetissä oli laatikko, sandaalissa kapula ku hakkas lehmän kelloa ja toinen jalka potki tamburiinista ääniä. Välillä oltiin arabi rytmiikoissa ja toisinaan urbaanissa kansanmusiikissa. Soitettiin joku 5 tuntia hetkenlauluja. Vaikka satoi, jäi jengi sateeseen katselemaan ja osa jopa tanssi, tai sitne vaan nauro rytmissä. ”Vettä sataa kaikkia vituttaa, toisia vaan vähän enemmän...”
Kompassilla ei käyty torstaina ku kosteutta oli ilmassa liikaa. Paras paikka löyty pääkadulta Halosen ovien vierestä automaatin tuntumassa. Paikan olin havainnut hyväksi myös viime vuonna. Tänä iltana siinä esiintyy Hetkenlaulaja Kaiho ja Keijo.
Setti toimi uskomattoman hyvin. Ja porukka pokos. Illan aikana näkyi kolmet tissit ja pari paljasta persettä. Varma en ole siitä saiko Keijo saman numeron.
Lähetä mulle video Jyväskylästä soittamassa niin saat uniikin levyn kotiin kuljetettuna. Myös muiden kaupunkien videot käy eli kaikki käy! Saanti on niin sanotusti varma.

Vaikka minne Suomessa menee, tulee etelä-pohjalaisia vastaan joka paikassa. Muuten ei siitä tietäis mutta ku he aina ilmoittavat tyylillään mistä ovat kotoosi, ja ylypeenä. Illan aikana kävi hurjan monta sekaikäistä seuruetta toivomassa laulua sieltä täältä. Laulettiin Kuortaneesta, Laihiasta, Isoosta-Kyrööstä, Alajärvestä, Alavuksesta ja Ähtäristä. ”Pohjanmaa, ei vajoa koskaan, siellä ei yritetä vaan tehrään ku osataan...”


 Siideri-pissikset Milla ja Moona joutuivat piparilaulun ja "pissikset karkasivat puistosta kun pussikaljat.." uhriksi moneen kertaan, pitivät soittajille seuraa ja leimasivat ohikulkijoita mutta tanssimaan eivät kuitenkaan suostuneet. No pokosivat perjantaina jonnin verran mut sillo näytti siiderin-noutaja löytyneen. Tytöt tahto olla myös roudareina. Myöhemmin ihmiset kyselivät että kuuluivatko ne nätit tytöt seurueeseen. En mun mielestä ainakaan. Laittakaas tytöt viestiä tänne niin saatte levyt postiin.

Monen monta mustalaisia kävi taas kyselemässä, että ”saako Aarne soittaa yhden kappaleen.. Aarne on kova soittaja?” No tähän laulettiin reggaerytmeillä takaisin: ”Oo, ei tää kitara vuokraamo oo, kukaan ei mun beibeen koske, eikä auta vaikka koskee poskeen...” Noinhan se hetkenlaulu ois kullattuna muistossa mutta todellisuudessa en laittaisi mustalaisia ja poskiottoja samaan lauluun.
Ei siinä, tulkaa soittamaan vaan, mutta mestoille otetaan AINA omat soittimet mukaan.
Myös Keijon rumpuja halusi moni soittaa mutta puolet heistä oli mun laskujen mukaan mustia poikia iältään 20-29. Laulu meni ”This night you aint gana get some pussy tonigh, sorry I am always right.” Se kirous kuulemma kävi toteen tuli joku totee perjantai-iltana.

Jyväskylän saldo: myyty 30 uniikkia Laulua Kadulta -levyä, noin 150 leimattu käsivartta, kuusi paljasta tissiä, palttiarallaa 30 paranoidia, 7 huuliharppua, Jack Daniels tarra, tamppooneja, 2 kärrykolikkoa, kolme paljasta persettä.
Kolmen päivän eli 20 tunnin hetkenlaulamisen ja vittuilutaiteilun aikana tapahtui uskomattoman paljon asioita. Näistä jauhan kyl myöhemmin lisää.
 

Leave a comment

    Add comment