Katusoitosta sakkoa - 11.1.2014

 
 Tampereen hämeenkatu 7, kello 0132, tammikuinen lauantai, pakkasta muutama, kadulla kokkareista hiekoitusta ja hitunen lunta, liukastumisvaara. Edessäni heilui 8 noin 21-29 vuotiasta tipattomasta kuusta piittaamatonta nuorta hetkenlaulun ystävää. Joku toivoi "Miksä aina poraat hirveessä kännissä"-biisiä. Toisen kertosäkeen aikana poliisiauto hiljentää hämeenkadulla kohdalleni.
 Ei kai taas. Maija ottaa ja kurvaa hitaasti mäkkärin kulmalta samalla kun otan maijan valot säkeeseen mukaan. "...nuo spotit valaisee mun takahuoneen, saankohan taas kovan vuoteen..." Nuoren poika- ja tyttöpoliisin henkilöittämä paku pysähtyy eteeni ja osa tanssivasta sakista kaikkoaa länteen.

"Susta on tullut taas valituksia. Tuus tonne autoon niin jutellaan vähän." Hetkenlaulun heiluttama kansa hiipii pois pikku hiljaa, osa jää haistattelemaan poliiseille. Pakkasin soittokamani ja ennen kuin siirryin maijaan lämmittelemään, myin illan viimeisen uniikkin "Lauluja kadulta"-levyn. Siinä samalla vilkuilin hämeensillan suuntaan, jossa kollegani pakkasi kiireesti kamojaan. Eiku tytön kanssa autoon samalla kun poikapoliisi vartioi kitaralaukkua, josta roikkuu punamustat karvanopat.

"Toistuvia valituksia katusoitosta, jossa käytetään vahvistinta. Vahvistimen käyttö katusoitossa on kiellettyä soittopaikalla. Hokkaselle on huomautettu vahvistimen käytöstä jo aiemmin."
Soittopaikalla-kohdassa luki ensin "kokonaan keskustassa" mutta kerroin viehättävälle konstaapelille, että tuo fraasi ei pidä varmastikaan paikkaansa. Se siis korjattiin.
Musta oli kuulemma jo aiemmin illalla tullu valituksia mutteivät olleet kerenneet reagoimaan vasta kuin nyt. Oletettu neiti nuorempi konstaapeli kertoi, että olen ollut korkeampi arvoisten poliisiherrojen puheissa moneen kertaan. Oujea ja rokkenroll!

Perjantai-illan saldo: nolla toivottua paranoidia, kuus Leivosta, neljä Miksä aina poraat hirveessä kännissä, puolikas aski venäjänsinistä äl-lämmää, yksi kärrykolikko, levyt loppuunmyyty, kymmenkunta uutta biisiaihiota sekä 35 euron rikesakko.

Loppuun myyty "Lauluja kadulta" kuulosta palttia rallaa tältä.

Leave a comment

    Add comment