Katukaratea

Eräs lauantai Tampereen hämeenkadulla

Pilkun jälkeen alkoi lössi kasaantua eteeni ja meininki oli melkoinen, ei kuitenkaan kaaos, vielä. Vieressäni oli jonkun aikaa istunut nuori tummatukkainen pieni tyttö, joka vaikutti olevan kovin allapäin. Jossain vaiheessa se huusi itkukurkkuisena, että "älkää nyt vittu soittako tota paskaa!". Mulla oli siinä seurana basistimies, jolle olin antanut käteen puhallettavan kitaran, jonka joku oli antanut mulle saman illan aikana. Sitä se soittelin todella näyttävästi joku pari tuntia, välillä huilas ja taas rokkas.

Tyttö otti ja kiljaisi uudestaan jotain ja nousi vaivalloisesti ylös. Sit se otti ja latas oikealla jalalla oikein kunnon potkun, jonka ennalta aavistin. Käänsin vasenta jalkaa muutaman asteen ulospäin, ja tytön potku osui polven alle. Tytön hyökkäysenergia ei loppunut siihen vaan tyssäs mun oikeaan kylkeen ja tytteli kaatui maahan mun viereen. Itsekin siinä hieman horjahdin mutta biisi ei loppunu kesken. Sit siihen tuli ihmisiä kyselemään tytöltä, että "mitä vittua sä teet?".

Itku-potku-pieru-raivari oli vasta alkamassa. Se sylkäisi jotain äijää naamaan ja nousi ylös, katsoi mua kohti itkuisin silmin. Parahti "yy-byäää", otti vauhtia, lähetti liikkeellä nakki-kiska-heijarin joka ei osunu mutta tönäisi mua sen verran että jouduin ottamaan muutaman sivuaskeleen. Harmikseni olin korokkeen reunalla ja horjahdin sen verta, että kompastuin kamoihini ja kaaduin kitaralaukkuni päälle. Kolikot lensi pitkin hämeenkatua. Tyttöhän siitä vasta innostu, kun samaan aikaa ihmiset alkoivat kerääntyä taas sen ympärille et "mitä vittua!"

Tytöllä oli sen verran pohjalla ärrimurri-muroja, että se alko lyömään ja potkimaan porukkaa ihan surutta, "mä tapan teidät kaikki saatana!". Kun sain kamani taas kasattua, alkoi biisi "miksä aina poraat hirveessä kännissä?" Ehkä paras musavideo ikinä olis kuvattu meikän silmien kautta kun Henkan ja Iskelmäbaarin välissä alkoi pyöriä toisenlainen pittirinki. Ringin reunat määräsi raivo-humalainen tyttö, joka kiljui, karjui, välillä itki ja kaatui ja taas potki että löi porukkaa.

Naamaansa sai neljä äijää, jotka yritti rauhottaa tota 160 senttistä angstaajaa. Ja porukka laulo kertosäettä "Miksä aina poraat hirveessä kännissä." Tuoppeja lensi katuun +3. Kaksi tyttöä pyllähti pienelle perseelleen kun tyttö kiersi ympyrää kädet ja jalat heiluen. Mun laskujen mukaan 10 ihmistä sai tuta tuon pikkutytön raivon.

"Ei kestä viinaa sun pää, Ei kestä viinaa sun pää. Käsi ylös jos tän ymmärtää." Paikalle soitettiin poliisi tyttöä noukkimaan, mutta se oli kerenny jo jatkaa matkaa. Joku sitä yritti pidätellä paikallaan ennen poliisin tuloa mutta nekin pojat saivat kuonoonsa.

Kitaralaukku menee ton illan jälkeen vaihtoon, se ei mee kunnolla kii eikä myöskään pysy auki. Kolikot ei pysy sisällä eikä kosteus ulkona. No onhan se 5 vuotta jo palvellu.
 

Leave a comment

    Add comment