Kaiho Tangossa

Olin seuraamassa Tangomarkkinoiden 2014 finaalin karsintaa Tampereen Musiikkiteatteri Palatsissa.
Tilassa kuvattiin TV-lähetys, jonka voi katsoa http://areena.yle.fi/tv/2162301
Tämä hahmo näkyy eturivissä lavan vasemmalla puolella päällään valkoinen Kaiho T-paita ja punaiset henkselit.

Ai että miksi olin noita katsomassa? Tarkoitukseni oli saada lauluhaastatteluun tango-hahmoja ja muutama uusi ideakin matkalta tarttui.
Mukaan  tarrasi montakin hahmoa, joista sai hyvin ristiriitaisen kuvan.

Yleiskäsitys Tangokuninkaallisista on hyvin pinnallinen ja auto-kaaharimainen. Oikeastaan ainoat uutiset Tango-hahmoista on lööpi Seiskan kannessat: "Kuningas taas narrikännissä", ja "Kuningatar kaahas kahtasataa, teloi terrierin"
No pinnalliselta se vaikuttaakin kun julkisuuskuva on toisilla hyvinkin siloteltu(eli levyt ei myy) tai rellestäjämäinen(eli levyt ei myy). Keikkoja kaikki tuntuu tekevän hirveetä tahtia, mikä sinänsä ihmetyttää kun Suomessa on hyvin rajattu määrä tanssiravinteleita. Mut onhan noita pubejakin missä porukka tanssii. Ja kun tangokuninkaalisia on valittu jo 30 vuotta. ELi kuninkaallisia on ensimmäisine ja toisina perintöprinsessoineen 90. Moniko heidät muistaa ja montaako meitä silotellut tango-hahmot kiinnostaa?

Jaska Mäkystä haastatellessani tajusin, että oma keikkamäärä Hetkenlaulajana ei olekaan 600 vaan lähempänä 3000. Olen siis laskenut keikkapäivät, en keikkoja. Noku se Mäkynen hehkutteli, et hän teki neljä keikkaa päivää, joista kaikki oli Turussa. Oletetaan, että yhden tangosetin kesto on esim. kaksi 45 minuutin nykäystä. Hetkenlaulajana kadulla soitan putkeen 5-10 tuntia. Paikka vaihtuu vähän väliä oman mielen mukaan. Eli yhden illan aikana tulee tehtyä olettamallani Tangomittarilla 3-6 keikkaa. Kai se sama mittari rokkareilla. 

Mitä tapahtuu kun Hetkenlaulaja riisuu Tangokuninkaallisia ja ehdokkaita alasti ja tekee biisin suoraan siitä hetkestä? Osa ei meinaa pudottaa naamaria sit milään mut kyllä se Kaiho keinot keksii.
Illan ensimmäisen haastiksen antoi Jaska mäkynen, joka toimi hyvin lämppärinä seuraavilla haastateltaville. 
Hetken Kaihon kaa vietti Jaskan lisäksi:
Jouni Keronen, jonka Espanjan reissu oli menny perseelleen kun mukana oli ollut oma perhe.
Arja Koriseva, joka ei antanut haastattelua ollenkaan. Mutta laulu Korisevasta onnistuu ilman Arjaa.
Johanna Depretsiva, joka ei saa Kuittia Kebabbilasta
Raita Ilomäki kertoi herkistä orgasmeistaan
Mikko Mäkeläinen, jonka tenniskenttä-rusketus ja pirisilmät loistavat kuin...

Yritin montaa muutakin tämän vuoden ehdokasta saada haastikseen mutteivat uskaltautuneet. Ehkä sit ensi kerralla tai ei koskaan. Osan kanssa ehdottomasti ei koskaan. Kaiho ei välttämättä kahteen kertaan kysele.

Leave a comment

    Add comment