Tangomarkkinat 10.heinäkuuta

Painijaa puukotettiin

Saavuin junalla Seinäjokeen keskiviikkona noin klo 20. Kävin porukoilla syömässä, heittämässä pikkuveljen kanssa frisbeetä Törnävän kentällä ja lähdin kohti tangomarkkinoiden ensimmäistä yötä. Kasasin kamani poliisiaseman eteen, kas oli turvallinen paikka aloittaa etelä-pohjamaan rundi. 

Ensimmäisenä tein laulun siitä hetkestä niistä ihmisistä. Juhlaan pukeutunut, noin 40-50 vuotias mies, jolla vahva humala ja iso vatsa oli kadonnut. "Missä on Jarmo?", oli ensimmäinen biisi. Jarmo löytyi saman rallin aikana ja Raili oli iloinen. Kovin iloinen. 
Laulun kohteeksi joutui myös itse Ilkka Vainio sekä YleSuomen musiikkipäällikkö, se jolla sellane musta linnunpelätin tukkana. Eli heti pian oltiin perseitä nuolemassa. Lurpsista vaan. 

Tangomarkkina yössä oli uskomaton määrä puumanaisia. "Missä on puumanaiset kun niitä tarvitaan,
Missä on puumanaiset kun koulutusta kaipaan" kaikui moneen kertaan. Muttei hätää, tuli sieltä soita Paranoid ainakin 5 kertaa. Olisin kuullu että enemmän. 

Soitin lähes kymmenen paikkaa illan aikana läpi. Torilla löysin hyvän paikan ja Varttibaarin edessä pilkun jälkeenkin kaikui. Vartin edessä tuli kuvioihin todella äkäinen, noin 25 vuotias naikkonen hurjassa kunnossa. Vedin pari biisiä siinä paikassa A ja lopetin vaihtaakseni paikkaa mestaan B. Tyttö oli heti huutamassa ja kiljumassa kovaan ääneen että "älä nyt saatanana lopeta! Jos sä nyt lopetat niin sä et ole sun yleisön arvoinen." No löysin arvoistani yleisöä sadan metrin päästä ja tuttö seuras perässä.

Torikeskus on Seinäjoen niin sanottu keskus ja The ostari. Toriaukealla on kaupungin suurin K-18 paikka Karma, Hesburgeri, suihkulähde, automaatti, Fransmanni ja sen sellasta. Torkka oli 90-luvulla se paikka missä teinit keräänty pussikaljalle. Nykyään siellä ei ole viikonloppuisin ketään. 
Otin soittopaikan suihkulähteen vierestä Karman terassin kulmasta valomerkin aikaan. Paikalla ei ollut ketään eikä mitään. Torin keskusta oli aidattu kojujen turvaamiseksi. Paikalla pyöri rauhallisia ammattitaidottoman oloisia järjestysmiehiä. Vedin pari biisiä ja jengi alkoi kerääntyä ympärille. 
Ensimmäisenä lensi tyhjä Jallu-pullo aitauksen sisään ja järkkärit heräs. Tärkeän oloinen järjestysmies tuli ja pyysi ystävällisesti minua siirtymään pois aidan läheisyydestä ettei aiheutuisi enempää järjestyshäiriöitä. Siirsin stagea kaksi metriä Törnävän suuntaan, sen kelepas. Paikalle saapui edellisen kohtauksen raivokas nainen joka kävi kiinni järkkäriin. "Älä koskaan keskeytä showta saatana..." se huusi ja antoi avaria pitkin järkkärin vartaloa ja poskia. Huusi, töni ja muutenkin oli monella tavalla niin etelä-pohojammaalaane notta ristus. 
Siihen ympärille alko kertyä muutaki samanhenkistä sakkia. Oli painijoota ja pesäpallolijoota erilaisista kuoseissa ja kondiksessa, osalla hauskempaa ku toisilla. Oli sakkia Koskenkorvalta ja osa ihan vaan koskenkorvalla. Mut kaikki nauttivat tunnelmasta ja ainakin osa hetkeä hahmottavasta musiikista. 
Ei menny ku vartti niin ensimmäistä turpaa oli jo mätkitty. Kaksi isompaa porukkaa siinä kai oli, kaikki paikallisia perussuomalaisia ja leveet puheet. Siinä lauleskelin ku "Seinäjoella on kerran vuodessa tapahtumaa niin taas on kadulla välivaltaa ja orastavaa rakkautta." Oli kähyä, touhua ja tunnetta, kellekään en virallisesti vittuillu tai ainakin luulen niin. Laskin, että tunnin sisään ainakin 6 sai pataan ja lähemmäs 10-kunta painimatsia käytiin kivitatamilla. Osa tuli ylypeenä esittämään vääntövammoja. 
Onko se niin, että pohojanmaalaaset muijat tahtoo ittellensä uroksen joka kännissä mylvii kylällä ja haastaa riitaa? Kun ite omaa Seinäjoki-historiaa muistelen niin aika hissua oli 90-luvulla naisrintamalla kun en kuulunut tähän oletettuun Alfa-uros laumaan. Ehkä tän pitäjän naiset onkin tosimiesten perään?

Kymmenkunta painimatsia ja parillinen määrä poskipäitä auki niin sitten tuli yllätys mitä odotin vasta perjantai-illalle. Jossain vaiheessa ku torilla kaksi kööriä väänsi keskenään, sai joku iso kaveri puukosta. Jotenkin asia ei herättänyt edes hämminkiä, ihan ku se kuuluisi perusiltaan Seinäjoella. Paikalle ei tullu poliisia eikä ambulanssia. Puukotettu Körmy lähti haavaansa nuollen kohti auringon nousua tovereiden saattelemana. Kovaan ääneen se vielä mylväisi jo legendaksi muostuneen "vitun homo" -lainin.

"Läskillä on aina nälkä" oli teemaviisi jonka aikana tää verinen körmy tuli mullekin uhoamaan mutta tanssiva katukansa sai miehen rauhoitettua. 
Keskiviikon saldo Seinäjoella: 10 myytyä levyä, hurja määrä painimatsia, monta turpaanvetoa ja yksi puukotus.
Etten sanoisi rokken roll!

Leave a comment